×
اطلاعات بیشتر باشه، مرسی برای ارائه بهترین تجربه کاربری به شما، ما از کوکی ها استفاده میکنیم

gegli

کسب مهارتهای ارتباطی و اجتماعی

چگونه زندگی سرشار از آرامش داشته باشیم

یک همسر خوب می خواهم : مشکلات و پیچیدگی تعیین معیارها

این مسأله ای است که بسیاری از جوانان مجرد در آستانه ازدواج ، لااقل در بیان آن می مانند و وقتی در این مورد از آنها سؤال شود، می گویند : یک همسر خوب می خواهم. حتی پدر و مادرها هم می  گویند : دنبال یک مورد خوب می گردیم.

ابهام مفاهیم

واژه ?خوب? از جمله واژه هایی است که به دلیل گستردگی و ابهام ، برای حل این مشکل راهگشا نیست. از آنجا که معیارهای خوب از دیدگاه افراد مختلف متفاوت است، ما نمی توانیم مصداق خوب بودن شخص مورد نظر آنان را شناسایی کنیم . در مرحله ی تحقیق برای ازدواج نیز از این سؤال که آیا فلان شخص جوان خوبی هست یا نه ، نمی توان به پاسخی در خور تصمیم گیری دست یافت.

بنابراین توصیه میشود از این واژه د رمباحث ازدواج استفاده نکنید. و اگر کسی از این واژه استفاده کرد ، بهتر است از او معنی خوب بودن را بپرسیم. با ذکر یک مثال این مطلب کاملاً روشن میشود. خانم ها وقتی برای خرید لباس یا وسایل منزل به بازار می روند ، عادت دارند از فروشنده سؤال کنند آیا این کالا خوب است یا نه؟

آقایان نیز در خرید میوه و وسایل دیگر نیز همین گونه عمل می کنند و فروشندگان هم معمولاًنمی گویند این کالا جنس بدی دارد و به قول معروف هیچ بقالی نمی گوید ?ماست من ترش است?، مگر اینکه از او تقاضای ماست ترش کنید. معیار خوب بودناز دیدگاه فروشنده شاید آن است که آن لباس یا پارچه زودتر فرسوده و پاره می شود و شما دوباره می آیید و از من خرید میکنید! به همین ترتیب، واژه خوب می تواند معنای متعددی داشته باشد و همه بستگی به دید اشخاص دارد. بنابراین ، موضوع ملاک و معیار بحثی بسیار جدی در همسریابی است.

تفاوت معیارها

نکته دیگر در این خصوص تفاوت معیارهاست. آیا می توان برای همه دردها یک نسخه تجویز کرد؟ آیا باید معیارهای یک همسر شایسته در همه یکسان باشد؟

اگر معتقد به این نکته هستیم که هر پسری به درد هر دختری و هر دختری به درد هر پسری نمیخورد ، چگونه می توان با وجود سلیقه ها، ملاکها و معیارهای ثابت و قطعی ارائه داد.

ضریب اهمیت معیار ها

علاوه بر این ، مشکل دیگر در تعیین معیارها، میزان و ضریب ملاک ها و معیارهاست. به طور مثال اگر جوانی ده ملاک و معیار برای خود دارد، کدامیک اصلی و کدامیک فرعی است؟ اولویت این ملاک ها چگونه تعیین می شود؟ از کدام ملاک ها می توان صرف نظر کرد و کدام ملاک را باید شرط لازم تداوم زندگی برشمرد؟ و در یک کلام درصد ملاک ها چگونه تعیین می شود؟

این مباحث و سؤلات ، امر تعیین ملاک و معیار برای ازدواج را پیچیده و مشکل می سازد و حقیقت این است که اغلب ازدواج ها ملاک و معیار علمی و تئوریک ندارد. یعنی این نظریه پردازی در عمل رعایت نمی شود، ملاک اصلی ازدواج قرار میگیرد و معیارهایی که گاه مطرح میشود به قول و اصطلاح عوام برای خالی نبودن عریضه است که حرفی زده باشند.

اگر کار ارزشیابی دقیق بخواهد صورت پذیرئ، کار از کنکور هم سخت تر می شود! و گاه انتخاب را آنقدر سخت می کند که از اصل موضوع چشم می پوشند! یعنی نمی توان برای ازدواج فرمولی تعین کرد که حاصل آن همسر شایسته برای افراد مختلف باشد و بطور یقین نمی توان معیارهایی را در نظر گرفت و بعد بطور کلی نتیجه گرفت فلان شخص خوب یا بد است.

http://saj.ir

پنجشنبه 13 دی 1391 - 7:39:20 PM

ورود مرا به خاطر بسپار
عضویت در گوهردشت
رمز عبورم را فراموش کردم
× برای این پست نظرات ارسالی پس از تایید مدیر وبلاگ به نمایش در خواهند آمد
نظر ها

http://tooraj.baxblog.com

ارسال پيام

پنجشنبه 17 خرداد 1391   1:22:15 AM

متن  زیبایی بود 

آخرین مطالب


هفت نکته برای خوش اخلاق شدن


خود شناسي از روي امضاء


اگر چنين هستيد ، صبر كنيد ، ازدواج نكنيد


ملاک‌های ازدواج از دید دکتر هلاکویی


۷ دلیل اصلی که شما احساس شادی نمی‌کنید


حاضرید بدنتان را در اختیار این پسر قرار دهید؟


توصیه هایی کاربردی برای تـدام زنـدگی مشتـرک


دنیا خیلی زیباتر خواهد شد اگر بیاموزیم


حـرف های یـواشكی با خـدا ...


آشنایی با برخی مهارت های همسر داری


نمایش سایر مطالب قبلی
آمار وبلاگ

48255 بازدید

28 بازدید امروز

14 بازدید دیروز

74 بازدید یک هفته گذشته

Powered by Gegli Social Network (Gohardasht.com)

آخرين وبلاگهاي بروز شده

Rss Feed

Advertisements